Acrybia
Rodzaj muzyki:
Miasto:
Malbork
Utworów:
4
Oglądany:
668 razy
Założenie konta:
18 lipca 2009
Ostatnia aktualizacja:
23 sierpnia 2009
Grupa powstała 14 lutego 1999 roku w Malborku, na gruzach doom/death metalowej kapeli Somnus. Rozpoczęła działalność jako kwintet death metalowy, który jednak szybko stał się kwartetem. Po nagraniu czterech rehów zespół nagrał promo „Nothing Extreme”. Fatalna jakość sprawiła, że materiał nigdy nie ukazał się oficjalnie. Pierwsze demo „Poetry of Gore” ukazało się na początku 2001 roku. Zawierało brutalny grind/death metal inspirowany krwawymi lirykami wybitnych poetów. Był to również pierwszy materiał z automatem perkusyjnym. Kolejne dwa dema: „Aesthetic of Horror” (2001) i „Necrology” (2002) były kontynuacją drogi obranej na pierwszym oficjalnym wydawnictwie.

Zmiany przyniosła pierwsza płyta wydana w limitowanym nakładzie, w podziemnej wytwórni Asmo.Deo Production – „Act of Desperation” (2003). Przyniosła ona muzykę rozbudowaną aranżacyjnie i odbiegającą znacznie od death metalu. Podobnie kolejne wydawnictwo „Burnt-Out”, które składało się z akustycznych i wyciszonych utworów. Przypomnieniem brutalnych korzeni była trzecia płyta „Comeback to the Womb” (2005).

Czwarty album „Death, Birth and Marriage” (2007), poprzedzony epką został wydany przez Beast Of Prey Production i zawierał muzykę industrialną i eksperymentalną. Zapoczątkował on drogę, którą zespół podążył na nagraniach do filmów „Rigor Mortis” i „Atria Mortis”. Za tę drugą otrzymał nagrodę na festiwalu filmów niezależnych „Drzwi” w Gliwicach.

Od lat stojąc w opozycji do muzyki popularnej, wielu zmianach składu, zespół szykuje się do koncertów i prac nad nowym materiałem.

Skład:
Łukasz Radecki (Shadock) - wokal, wszystkie instrumenty (1999-)
Paweł Radziszewski (Vauec) - dodatkowe wokale (2003-)
Grzegorz Szarmach (Sezmoth) - gitary (2002-2006) (2008-)
Joanna Woś (Asia) - wokal (2008-)
Michał Marcinkowski (Mayoo) - bas (2008-)

Michał Stróżek (Robak) - na żywo - perkusja (2009-)



Dyskografia:
-"Nothing Extreme" (demo 2000)
-"Poetry of Gore (demo 2001)
-"Aesthetic of Horror" (demo 2001)
-"Necrology" (demo 2002)
-"Act of Desperation" (L.P. 2003) Asmo.Deo. Production
-"Burnt-Out" (L.P. 2004) Asmo.Deo.Production/Sunny Street
-"Comeback to The Womb" (L.P. 2005) Sunny Street
-"Consistently Inconsistent (Deconstruction Experiment) E.P. (E.P. 2006) Sunny Street
-"Death, Birth and Marriage" (L.P. 2007) Beast Of Prey
-"Rigor Mortis Soundtrack" (L.P. 2008) 2SC
-"Artia Mortis (Rigor Mortis 2) Soundtrack" (L.P. 2008) I.A. Production
-"Entelechia (Songs of Modern Werewolves) (L.P. 2008)
-"Live 1999" - (E.P.2009)
-"Fantomic Art: From Bowels Through Machines To Nowhere" - best of (L.P. 2009)
-"Found Dead"- demos compilation (L.P.2009)
-"Funeral of Dreams" (E.P. 2009)
-split with Zebulon Kosted (US)

Twoja przeglądarka nie obsługuje Flasha, aby móc oglądać teledyski zainstaluj FlashPlayera
Ponadto musisz mieć włączoną obsługę Javascript.

Acrybia

Acrybia - Acrybia - Pragnienie nicości odtwórz teledysk

Acrybia - Acrybia - Voice From The Tallest Tower odtwórz teledysk

Acrybia - Acrybia - Unworthy to Breathe odtwórz teledysk

Acrybia - Acrybia - Day by day odtwórz teledysk

  • Zapraszam Serdecznie do naszego muzycznego forum!

    Wystarczy się zarejestrować, by móc uczestniczyć nie tylko w konkursach muzycznych, promocji bo wiele więcej.

    www.othercenter.pl

  • Anti Motivational Syndrome

    2011-01-17 14:12

    Zapraszamy do wyłuchania i ocenienia dwóch utworów zapowiadających pierwszą płytę "The Corridor", która się ukaże jeszcze w tym roku. Pozdrawiamy i życzymy sukcesów. -Anti Motivational Syndrome

  • Real Voices

    2010-11-07 17:02

    Cześć.Zapraszamy na nasz profil Real Voices.Pozdrowionka.

  • Karolina Żuk

    2010-10-13 18:39

    szukam BASISTY do zespołu RZEPCZYNO...

  • DISTRES

    2010-10-12 18:34

    www.myspace.com/distres666

  • Scalpel

    Miasto: Poznań

    Scalpel Raper i bitmaker mieszkający w Poznaniu...

  • Bloodyshadows

    Miasto: Poznań

  • SuSSan

    Miasto: Kuźnia...

    Kocham muzykę :) Uczę się grać na perkusji, śpiewam...

  • azahiel

    Miasto: ŚLĄSK

    ŚMIERĆ I ZNISZCZENIE...Zespół powstał w Gliwicach w...

 

Polecamy: